torsdag 26. mai 2011

Gislefoss Jr. melder snø!

(Donna, da "Gunn Mary" fra sjøsetting 1978)

Wup Wup!
Torske sesongen gikk rett og slett ganske rævva, utrolig synd at vi ikke fikk startet så tidlig som vi ønsket. Maskinproblematikk og værdramatikk gjorde at vi kom igang alt for sent. Vi som er såpass mye dårligere enn de erfarne fiskere trengte virkelig tida for i det hele tatt å ha mulighet til å fiske hele kvota.

Og selv om vi skylder mye på maskineriet er det i bunn og grunn vår egen feil at Donna ikke har dundra plettfritt igjennom sesongen. Det er mye vi har lært, men det nytter ikke være etterpåklok når det er for sent.
Desverre er den eneste måten, den harde måten. Og når vi for ente gang spiser banan og brød til middag, virker bacon og damaskduk veldig veldig langt unna.

Men som evaluering av del 1 av årets torskesesong, er vi sykt skuffa over fanget mengde, men skamfornøyde med alle de gode gjennomføringene både på garn og juksafiske.

(Donna fyller bunkers før sjøsetting 1978)

23 mai startet desimineringsfiske etter kongekrabbe, og MS Donna skal ut å leke med de store. Dette er et fiske som er ment for å regulere kongekrabbebestanden. Det foregår vest for nordkapp og det er bare å "gunne" på.
Det som gjør det gøy er at det ikke er noen form for sortering. Alt som kan krype skal bli med hjem, en filosofi jeg ikke er ukjent med fra tiden jeg bodde i Oslo.

Som godeste Stein Torleif Bjella sier best; er det ikke akkurat ferie, å bygge businessimperiet. Og det er det ikke for oss heller selv om imperiet ikke er rett ord..enda. For selv om vi er på land er det ikke som vi sitter inne å ser Bonanza og drikker blankt eller brunt brennevin. Om dagen jobber vi bla. voldsomt med finansiering av en ny båt som vi håper å ha på plass innen kort tid.
For neste krabbesesong skal Donna få selskap av sin større, surere og jævligere bolesøster
MS DUNDERDONNA!

Håper dere alle er superhappy denne våren, og husk...det er som mamma sier; De fleste bekymringer, blir ikke noe av.

-TOM



7 kommentarer:

  1. Imponerende pågangsmot dere har :) Hvordan gjør dere det med mannskap, når MS Dunderdonna er på plass? Skal dere ansette folk? Ønsker dere lykke til med krabbefiske, satser på at dere fyller tankene ;)

    Henke

    SvarSlett
  2. Hehe, takk takk. Må ikke tro at vi ikke kjenner på det. Men vi regnet heldigvis ikke med at det skulle gå knirkefritt i starten. Vi skal ikke ansette folk nå på krabbefiske, da fisker vi kvoten ferdig på en båt før vi tar neste båt. Når det kommer til Torsk neste år, håper vi på å få ansatt noen.

    SvarSlett
  3. Bacon og damaskduk. He he.

    SvarSlett
  4. Hur går det før er e det någon fart i norr

    SvarSlett
  5. Lite med oppdateringer fra dere gutter?? Har dere tatt sommerferie? Hvordan går det med ny båt kjøpet?

    SvarSlett
  6. Nå vart det ganske stillt her gutta! Hjemme i Asker og lader opp til tunge tak med MS Dunderdonna? Åssn gikk det med han av dere som hadde kjæreste? Funker det enda? Litt interessant å følge dere gutter.. hilsen Bjarne Betjent fra Kløfta (oppvokst i Asker).

    SvarSlett
  7. Jeg vil anbefale alle som leter etter forretningslån til Le_Meridian, de hjalp meg med lån på fire millioner dollar for å starte opp quiltingsvirksomheten, og det var raskt. Når jeg fikk et lån fra dem, var det overraskende hvor lett de hadde å jobbe med. De kan finansiere opp til $ 500.000.000.000 (fem hundre millioner dollar) i alle regioner i verden så lenge det kan garanteres 1,9% avkastning på prosjektene. Prosessen var rask og sikker. Det var definitivt en positiv opplevelse. Unngå svindlere her og ta kontakt med Le_Meridian Funding Service On. lfdsloans@lemeridianfds.com / lfdsloans@outlook.com. WhatsApp ... + 19893943740. hvis du leter etter forretningslån.

    SvarSlett