lørdag 23. april 2011

Sol i sikte!


Roma turen ble det ønskede vendepunktet! Nå går alt så mye bedre, den gamle sure kjærringa vi har av en båt har transformert seg til en ambisiøs tenåring som ikke kjenner sine begrensninger.

Nå har vi hatt et stødig fiske i litt over en uke, med masse gode gjennomføringer. Den etterlengtede mestringsfølelsen begynner endelig å vise seg. Og siden både folk og båt fungerer så godt, har vi bestemt oss for å makse alt, alltid. Vi ønsker lange dager, og støle armer velkommen til en vårinnspurt uten sidestykke.

Men deadline er rundt tredje uka i mai, så det spørs om vi rekker hele kvota, men vi skal faen meg gjøre det vi kan for å få det til.

Litt om vårt garnfiske etter torsk:
Vi har to lenker, en på 8 og en på 12 garn. Etter gode råd setter vi disse på fra 70 favn og utover. Selve settinga er en ganske enkel affere, hvis jobben med å greie garna er gjort ordentlig på forhånd. Vi holder fast kurs og full ahead så garnet blir stramt og fint når det går over ripa. Når garna går er det lite man får gjort hvis floker skulle forekomme. Da er det av sikkerhetshensyn bare å la det skje.

Når det gjelder trekking blir det gjort med et gammelt og meget manuellt utstyr. Garnet kommer opp via spillet, og inn på renna før torsken fjernes og bløgges. Det er tungt arbeid som vi bedre kan vise med video straks vi har det klart.

Men nå må vi gå, skal utpå havet igjen.

5 kommentarer:

  1. Hei hei Donna og mannskap ! Godt å høre at dere har godt fiske ! og enda bedre at dere, ved å holde ut, har greid å bevise hvor feil alle "nay-sayers" tok.... Fortsatt God Vår !

    SvarSlett
  2. håper å få se dere på TV igjen snart. Lykke til og skitt fiske =)

    SvarSlett
  3. Yes! Det var på tide med opptur.
    Sjukt bra innsats på torske-fiske, Det virker beinhardt.
    Jeg hadde egentlig en dårlig magefølelse, men etter en tur på toaletten var alt bra igjen. keep up the goodwork!

    SvarSlett
  4. Glimrende å lese at dere har trua:) stå på videre,så blir det spennende å følge med videre. syntes dere kunne lagt ut fler bilder og knaskje noen videoer ;)

    SvarSlett
  5. Jeg vil anbefale alle som leter etter forretningslån til Le_Meridian, de hjalp meg med lån på fire millioner dollar for å starte opp quiltingsvirksomheten, og det var raskt. Når jeg fikk et lån fra dem, var det overraskende hvor lett de hadde å jobbe med. De kan finansiere opp til $ 500.000.000.000 (fem hundre millioner dollar) i alle regioner i verden så lenge det kan garanteres 1,9% avkastning på prosjektene. Prosessen var rask og sikker. Det var definitivt en positiv opplevelse. Unngå svindlere her og ta kontakt med Le_Meridian Funding Service On. lfdsloans@lemeridianfds.com / lfdsloans@outlook.com. WhatsApp ... + 19893943740. hvis du leter etter forretningslån.

    SvarSlett