onsdag 3. november 2010

Iverksett Operasjon clusterfuck!

Nei..nå er det vel på tide å komme seg utpå havet igjen, for det begynner å bli en stund siden krabbefiske var over.
Og etter en langvarig letingsaksjon fikk vi endelig tak i en rekkemontert linekveiler som vi skal bruke til bottenlina.



Hva er bottenlina?
Nå er ikke vi eksperter, men slik vi har forstått det er det en line, av polyester i vårt tilfelle, som har 300 kroker pr stamp. Selve bottenlina har lodd så den synker ned til nettopp "botten"
Vi har vært så heldige å fått låne fire slike stamper a 300 kroker.
Etter lina er satt med blåse eller staur (bøye eller stake- som vi før ville kalt det) i hver ende, venter vi ca fire timer før vi trekker opp bøttevis med sprellende levende hyse.
-Kommer tilbake med video, og info av hvordan fiske utføres.

Å fiske med bottenlina, er noe fiskere normalt sett prøver å unngå, fordi det er et mareritt å holde på med. Alle de 1200 krokene skal agnes for hånd, og legges riktig ned i "bøtta". Hvis jeg tidligere ble irritert av at øretelefonenledningen krølla seg, kommer denne ballen av polyesterline med fiskekroker til å bli et clusterfuck uten sidestykke.

11 kommentarer:

  1. Som dere ser er Bleikerbunden på moten igjen,

    SvarSlett
  2. Ting i fiskehverdagen som irriterer, hadde betalt mye for å se et videoklipp av at dere knoter med denne bottenlina banner og sverter! Vær så vennlig å få lagt ut video av det, så kan han som filmer gjerne tirre opp litt ekstra fra sidelinja det hadde jeg gjort da

    SvarSlett
  3. Line fiske er jo flott!!! :) Stå på..

    SvarSlett
  4. Kan forsåvidt være enig at bottenlinefiske er et polsk hælvete, men når vi først snakker linefisk er det ingenting som er værre enn det forjævlige konseptet trampolinefiske. Å agne de 1700 sylvasse krokene med levende mark, mens du hopper opp og ned på trampoline i brottsjø midtvinters, kan gjøre selv en rusten sjøulk sjøsjuk. Gudbedre.

    SvarSlett
  5. vi skal prøve å få en filmsnutt fra første settinga. skal ikke se bort ifra at du får det som du vil pål, men trusa er inne på noe trampolinefiske virker helt håpløst.. prekæs!

    SvarSlett
  6. HAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAA Truls - ler så jeg dæver!!! Fin den.. Dagen er herved reddet.

    Kjello

    SvarSlett
  7. Lykke til Sjømenn!
    Men dere skal ha ca 10 stamper per mann ombord. Da blir det økonomi i drifta. Eventuelt skal 2 mann gå med 20 stamper i sjøværet, mens den 3 er på land og egner hele tiden, hvis ikke skal dere egne 10 stamper hver til hvert sjøvær. Og dere skal få til 2 sjøvær i uka. Selvfølgelig er det folk som klarer det dobbelte av dette, men de er i en annen divisjon en dere. Dette er det vanlige opplegget langs kysten!H :JK

    SvarSlett
  8. Hallå
    Liker å se at det er folk som satser på noe nytt å utradisjonelt! Stå på, dette fikser dere som bare det, er inponert over dere!! Dere er "Helt Konge"
    Her i Florø er dere store helter!!
    Hans J

    SvarSlett
  9. Hei JK,
    Vi burde sikkert ha 10 stamper pr mann, men vi burde ha også hatt større båt, mer kunnskap og mer penger. Men vi må starte et sted vi også desverre. Vi brukte 18 timer på å agne 4 stamper, hehe. Men det skal nok gå fortere fremover.

    Hans:
    Takk for støtte, det hjelper i en hverdag med mye nytt hele tiden. Vi gleder oss masse til Torskefiske etter jul. Tror det blir stor stas.

    SvarSlett
  10. har dokker forsatt planer om å kjøp større sjark?

    SvarSlett