mandag 12. juli 2010

Vi er ute og ror fiske!




Hello i stua!
Da har vi akkurat kommet inn etter en dag på blåmyra. I dag har vi vært ute på linefiske etter Hyse.
K.O, CIB og TOM gikk ombord i 42 fotern til Svein og Andreas. Heldigvis har vi fått jobb ombord hos dem til vi har våre tilatelser i orden.

Fakta om linefiske:
Det er en form for avansert dorging, hvor man har flere magasin a 300 kroker. Disse krokene går igjennom en automatisk agnemaskin så alle krokene får seg noe. Straks etter lina er satt ror vi over arrangementet og ser på ekkoloddet om det er hyse der. Og i dag var det ca 400 kg som vi slang oppi en automatisk sløyemaskin.
Og imens du ligger og sover i natt skal vi jaggu steike ut igjen, og under midnattsolens åsyn drar vi ut igjen klokken 0300 i håp om å dra inn mye mer hyse.

Ombord på Ms Donna har vi desverre ikke slikt avansert utstyr som automatisk agnmater eller sløyer, så vi får gjøre det på gamle måten.
Men det var vel Thor Heyerdahl som sa:
"Vi erstatter pil og bue med atomvåpen og tror vi har gjort fremskritt"
hoho.





3 kommentarer:

  1. Gleder meg sånn til å kysse på han fiskeren med hyse hengende i kjeften!! Likevel, jeg kan forstå hvorfor den siste sjeggete mannen ikke tok del i stuntet :) Gleder meg sånn til å bli med og er så missunnelig på de nyankommende landkrabbene!! Kos dere med den nye prinsessa og dronninga m/ partner..vi sees i august!

    SvarSlett
  2. Hei Carl Ivar m/venner. Dere er en fin gjeng som allerede har lært mye. Svigerfar på Lurøy (snart 93) vil nok være interessert i automatikken. Han har brukt "gamle" måten i over 80 år, og er fortsatt ute i egen båt og tar bl.a kveite. Han ville hatt mye moro av å være med dere en uke. Lykke til videre fra onkel Ivar i Valdres.

    SvarSlett
  3. Fantastiske (fun) facts, mer fakta, gjerne i kategorien fun!

    SvarSlett